Kadence WP

Kadence WP Full Page editor

Kadence Blocks versie 3.0

Met Kadence WP bouw je krachtige snelle effectieve websites. Voor het bouwen van een website heb je gereedschap nodig. Gereedschap om mooie websites te maken. Met Kadence WP heb je een hele gereedschapkist vool met handig gereedschap om eenvoudig en zonder extra plugins een site te bouwen. Kadence bestaat uit meerder onderdelen. Een eigen thema, templates, building blocks voor Gutenberg en Elementor en zelfs Beaver builder. Er is een hele goede samenwerking tussen Elementor en Kadence. Daarnaast houdt Kadence veel contact met de mensen die websites bouwen, het zij voor hun zelf het zij voor klanten. Er wordt geluisterd naar de klanten en passen hun producten aan wanneer de klanten aangeven dat het beter zo of zo kan.

De laatste versie van Blocks is versie 3.0 Deze versie komt met een aantal fundumentele wijzigingen in de Blocks, hierdoor is er een betere ervaring bij het bouwen van WordPress sites.

Wat is nieuw in Blocks 3.0?

Code herschreven, gemoderniseerd, opgeschoond en geoptimalizeerd.

Kadence Blocks is gebouwd in de begin dagen van WordPress blocks editor, om precies te zijn is het officieel uitgebracht 3 maanden voordat WordPress met de block editor op de markt kwam. Sinds die tijd heeft Kadence zich vooral gericht op de block editor van WordPress. Het gevolg was dat er veel code herschreven moest worden omdat de block editor van WordPress een drastische wijziging heeft ondergaan. Het werd dan ook meteen duidelijk dat de structuur van de plugins ook aangepast moest worden. Niet alleen voor de nieuwe websites met Blocks 3.0 maar ook de eerder gebruikte technieken in WordPress mochten hiervan geen hinder ondervinden. De websites gebouwd met Kadence en WordPress moeten blijven werken.
Hier zijn enkele highlights van Block 3.0:

  • Een complete update van build structures en component bibliotheek
  • React structure of blocks geupdate naar functionaliteit en gebruik van API v2
  • De manier van compiling herbouwt en de CSS voor blocks aangepast
  • Refactored de manier van opslaan en weergave van SVG icoonen
  • Het gebruik van frond-end Javascript zonder gebruik van jQuery volledig herbouwt

Een nieuwe User Interface voor Block Settings

Kadence Blocks 3.0 heeft een verbeterde userinterface voor de blocks instellingen. Deze wijzigingen zijn aangebracht om snel en gemakkelijk een block aan te maken en te wijzigen op jou wordpress website.
Block instellingen zijn goed en logisch georganiseerd en verdeeld in drie secties: General, Style, en Geavanceerd. Deze drie tabbladen maakt het vinden van de juiste setting makkelijker waardoor het nu nog sneller en makkelijker is om je design te creeeren. Geen onnodig gescrol meer!!!

Visueel Padding en Margin

Het instellen van padding en margins was altijd al lastig in een block editor. In Blocks 3.0 wordt dit nu in de editor visueel weergegeven. Bij het wijzigen van een instelling in de padding en margin wordt rond het element of block een kleur. kader weergegeven van de padding instelling of margin instelling. Dit is een super verbetering om je design beter te maken.

Zie ook onderstaand filmpje.

Typed Text in Advanced Text Block

Een nieuwe feature is de Typed Text optie in een Advanced Text Block. Er kunnen nu meerder tekst strings gedefinieerd worden welke dan op de website om en om “getypt” worden. Dit trekt de aandacht van de bezoeker direct naar de tekst die je zeker wilt tonen.
Om deze tekst op je website toe ge voegen click je op het pijltje in de Advanced Text Block en in de dropdown kies je voor Typed Text. In het venstertje wat dan geopend wordt kun je meerdere stukjes tekst toevoegen.

Responsive Design door CSS Clamp

Om een betere kijk ervaring te krijgen zonder dat het uitmaakt op welk type device je kijkt heeft Kadence Blocks 3.0 de nieuwe CSS techniek Clamp in hun blocks ingebouwe. CSS Clamp is een techniek die ervoor zorgt dat bij wijzigen van resolutie de lettergrootte en of afbeeldings grootte automatisch mee veranderd. Voorheen moest je in CSS allerlei commando’s voor verschillende resoluties toevoegen om ervoor te zorgen dat op bijvoorbeeld een mobiel apparaat de letters werden aangepast. Met CSS Clamp gaat dit nu vloeiend.  

Voor meer info over Kadence of de Aanschaf van Kadence druk op onderstaande button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *