Hoe wordt mijn website in 2024 beter gevonden in Google

Google Search

Hoe krijg ik een goede SEO in 2024

Iedereen die een website heeft wil iets bereiken op internet. Ze willen iets verkopen om meer omzet te krijgen, hun hobby aandacht geven om in contact te komen met gelijkgestemde. Hun vereniging promoten om meer leden te krijgen. Dus hou wordt mijn website in 2024 beter gevonden in Google.

Waar het op aankomt bij een eigen website is het volgende:

 1. Verhoogde zichtbaarheid
 2. Geloofwaardigheid
 3. Controle over je verhaal
 4. Bereikbaarheid
 5. Communicatie kanaal
 6. Kostenbesparing

Of je een eigen bedrijf hebt, muzikant of artiest, een hobbyist, een website is een waardevolle investering die een succes voor je kan opleveren.

SEO: Zoekwoorden onderzoek
SEO in 2024

Gevonden worden in Google

Het is dan belangrijk dat je in Google dan ook gevonden wordt. Een bekend onderwerp voor het vindbaar zijn is ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE beter bekend als SEO. Door het hebben van een goede SEO wordt je kans op een goede positie in Google aanzienlijk vergroot.

Voordelen Goede SEO

Er zijn een aantal redenen om een goede SEO te hebben. Hieronder noem ik er een aantal:

 • Meer verkeer. Wanneer je een goede positie in Google hebt is de kans groot dat er meer op je website link gedrukt wordt en dus meer verkeer naar je website komt.
 • De ROI (Return on Investment) word hoger. Een goede SEO is kosteneffectief marketingkanaal .
 • Een hoge positie in Google verhoogt de geloofwaardigheid. Hoe meer mensen jouw website bezoeken hoe meer mensen jou zullen kennen en herkennen
 • Door een goede SEO verhoog je ook de positie om aandacht ten opzichte van je concurrenten.
 • Hoe meer klanten via Google naar je website komen hoe meer inzicht je krijgt in de zoektermen die je klanten ingegeven hebben bij Google. Deze nieuwe inzichten kunnen je weer helpen om site nog beter vindbaar te maken op Google. Win-win
 • SEO is een investering in de lange termijngroei van je site. Dit betekent wel dat je moet blijven werken aan je SEO . Blijf je site verbeteren voor een goede zoekbaarheid.  

Het is raadzaam om een SEO-expert in te schakelen om je te helpen met op optimaliseren van je site. Neem gerust contact op met WebDesign Midden Limburg, wij kunnen je helpen met het maken van een goede SEO site!

10 Belangrijke tips voor een goede SEO in 2024

Google vind SEO belangrijk en om deze redenen bepaalt Google ook vaak wat de regels voor een goede SEO zijn. Het SEO landschap veranderd regelmatig. Er zijn namelijk altijd mensen en bedrijven die via trucjes slechte website bovenaan in Google willen plaatsen. Google waakt hiervoor door het opstellen van regels die ervoor zorgen dat de content van een website een goede positie oplevert en niet de slimme trucjes.
In 2024 heeft Google weer een aantal grote wijzigingen aangepast in hun regels om een goede SEO te krijgen. Ik zal deze regels kort omschrijven. Ik ga niet de diepte in want zoals gezegd SEO inrichten kun je het beste overlaten aan SEO-experts. Een goede website bouwen kan iedereen in een korte tijd maar een goede website maken met een goede SEO om een hoge positie te krijgen in Google is niet voor iedereen weggelegd

Mijn website in 2024 beter gevonden worden

1) Wees Klaar voor Google Search Generative Experiences

Google heeft een eigen AI met de naam Gemini Deze AI zorgt voor veel veranderingen in Google. Wanneer je een zoekopdracht ingeeft in Google wordt het resultaat weergegeven in een zogenaamde SERP, Dit staat voor Search Engine Results Page in het Nederlands zoekmachine resultaat pagina.Deze SERP zal door de komst van Gemini sterk gaan veranderen.

Oude SERP pagina
Oude SERP Pagina van Google
Mijn Website in 2024 beter gevonden worden
Nieuwe SERP Pagina van Google

2) Leg je aandacht op zichtbaarheid in de SERP

Wanneer je niets veranderd aan je site zul je merken dat je ranking niet veranderd maar je impressies dalen. Het is in 2024 niet meer genoeg om je aandacht alleen maar op een goede positie in Google te leggen. De aandacht in 2024 ligt nu zoekzichtbaarheid. Hiermee leg je de aandacht van Google op jouw inhoud van de pagina. De nieuwe SERP een een gedeelte voor SGE (Search Generative Experience) Dit betekent simpel gezegd een kleinere ruimte op de SERP voor meer pagina’s dus meer competitie. Dit betekent dat je jouw content moet aanpassen voor de SERP en identificeer de juiste zoekwoorden zodat je op de eerste pagina komt.

3) Geef de Core Web Vitals aandacht

Dit zijn fundamentele SEO-technieken. Houdt je gebruikerservaring van je website op een hoog niveau

LCP = Largest Contentful Paint: Meet hoe snel je webpagina geladen wordt. Hoe snel wordt de content geladen

LCP van Google bij WebDesign Midden Limburg

FID = First Input Delay: Dit is de tijd die je bezoeker nodig heeft om de interactieve delen van je website te zien.

FID van Google bij WebDesign Midden Limburg

CLS = Cumulative lLayout Shift: Zijn je website-elementen instabiel. Is de content geschikt voor meerdere devices (Computer, laptop, tablet en Mobile ). De laatste jaren merken we wel dat Mobile veel gebruikt wordt om even iets snel op te zoeken. Dus zorg in ieder geval dat je content op een mobile device goed wordt weergegeven.

CLS van Google bij WebDesign Midden Limburg

4) Maak gebruik van de zoekintentie

Besteed aandacht aan het begrijpen van de zoektermen die de gebruiker wil ingeven. Denk aan onderwerpen in plaats van losse woorden. Kijk bij een zoekwoord welke aanverwante zoektermen zijn gebruik. Korte en compacte inhoud in je zoektermen. Pas je metabeschrijving, titeltag en headers aan.

5) Gebruik geen AI-antwoorden door deze te kopiëren en te plakken op je website.

Lees deze antwoorden en schrijf daarna in eigen woorden je eigen content. Gebruik een AI-tool dan om het door jou geschreven stuk tekst te analyseren. Creëer zelf meer diepte in je teksten.

ChatGPT bij WebDesign Midden Limburg
AI van CHATGPT
Gemini AI bij WebDesign Midden Limburg
AI van Google

6) Maak gebruik van backlinks.

Backlinks blijven belangrijk. Google kijkt naar backlinks. Hoe is de gebruiker op je pagina gekomen. Hoe wordt de gebruiker doorgestuurd naar andere pagina’s. Zorg wel voor goede kwalitatieve backlinks. In de laatste maand van 2022 heeft Google namelijk een Link Spam Update uitgerold die twijfelachtige backlinks afstraft.

7) SEO-audits.

Omdat er zoveel veranderd in Google is het verstandig om regelmatig een SEO-audit uit te voeren of uit te laten voeren. Zijn er technische fouten op je pagina dan worden deze gevonden en kunnen worden aangepast. Het is verstandig om iemand anders deze audit te laten uitvoeren.

8) Focus op E-E-A-T.

Google EEAT bij WebDesign Midden Limburg

E-E-A_T staat voor Experience, Expertise, Authoriteit en Trustworthiness. Dit blijven voor Google cruciale factoren. Let wel focus je hierop maar maak het geen obsessie. Zorg ervoor dat je betrouwbare en deskundige bronnen gebruikt. Ga geen onzin schrijven die totaal niet klopt. Blijf de info altijd controleren bij andere experts.

9) Gebruik Google shopping.

Google Shoppping

Heb je een web store dan is Google Shopping een belangrijk kanaal. Je producten zijn dan meer aanwezig op Google wat meer omzet kan betekenen. Tevens werkt dit ook mee in een goede SERP

10) Gebruik lokale SEO.

Hier wil ik mee zeggen gebruik je Naam, Adres en Plaats in je zoekwoorden. Bijvoorbeeld WebDesign in Midden Limburg of WebDesign Roermond of WebDesign Ittervoort om een resultaat te krijgen in de buurt waar je woont.

Er zijn nog veel meer tips te vinden voor een goede SEO voor je website. Ik heb voor deze 10 tips gekozen om jou als lezer duidelijk te maken dat een goede SEO in 2024 belangrijk is om door Google op een hoge positie te worden weergegeven. Echter ben ik van mening dat SEO te complex is om dat zelf even te doen. Neem een SEO-expert. Laat een SEO-expert je website analyseren. Laat een SEO-expert een zoekwoorden analyse doen. Wat ik wil zeggen DOE HET NIET ZELF als je er geen verstand van hebt. Ga ook niet zomaar zelf een Google advertising campagne opzetten. Voordat je het weet kost het veel geld en komt dit niet terug in de vorm van klanten.

One Response

 1. Its like you read my mind You appear to know a lot about this like you wrote the book in it or something I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit but instead of that this is fantastic blog An excellent read I will certainly be back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *