Wat is SEO en wat kun je ermee bereiken?

SEO

Waarom is SEO nu zo belangrijk.

Wat is SEO? SEO staat voor ‘search engine optimization’, letterlijk vertaald betekend dit: zoekmachine optimalisatie.
Wat wil dit nu zeggen. zoekmachine optimalisatie. Eigenlijk alles wat je kunt doen om je website hoger in Google te laten verschijnen.
Makkelijk gezegd maar hoe dan? Dit probeer ik je uit te leggen op deze pagina in deze blog: Wat is SEO precies en waarom je er vandaag al mee moet beginnen.

De volgende hoofdstukken komen aan bod

De betekenis van SEO

SEO bij WebDesign Midden Limburg
Wat is SEO door WebDesign Midden Limburg

Zoals hierboven geschreven betekend SEO search engine optimaization. Het betekend dus dat je ervoor moet zorgen dat je website gevonden wordt wanneer de website surfer betaalde zoekwoorden in Google intypt. Klinkt makkelijk maar dat lijkt maar. Neem bijvoorbeeld aan dat je zoekt naar info over honden. Wanneer je honden in Google ingeeft krijg je ontzettend veel sites te zien over honden. Wanneer je zoekt honden die mensen gered hebben dan zul je zien dat er veel minder sites gevonden worden met deze worden erin. Hoe zorg je er nu voor dat jouw sites gevonden wordt als jij een site hebt over een specifiek ras van honden. Dit vinden heet ook wel organisch ranken.

Organisch ranken;

Als je ‘organisch rankt’, dan wordt jouw website gevonden in Google of andere zoekmachines. Organisch ranken betekent ook je wordt gevonden zonder dat je hiervoor betaald hebt. Wanneer je Google betaald om gevonden te worden dan staat er meestal (advertentie) voor de link.

Organische posities:

Wanneer je organische posities op orde hebt, krijg je dus ‘gratis’ bezoekers op je website. Je begrijpt namelijk wel hoe hoger een website staat in Google, hoe groter de kans is dat een gebruiker op jauw linkt klikt. SEO door een bureau laten uitvoeren kost tijd en geld, maar vergis je niet wanneer je het zelf wilt doen moet je ook verdiepen in de theorie en dat kost ook veel tijd. Wil je hoog in Google staan en geeen tijd voor het zelf uit te zoeken zul je of een bureau in moeten schakelen of Google betalen om boven in te komen staan.
Wanneer je echter onze blog site in de gaten houd dan lees je hier tips en trucs om zelf organisch te ranken.

Hoe werkt SEO?

Hoe SEO werkt is moeilijk uit te leggen. Er zijn veel nog al wat factoren die meespelen bij het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Er zijn ook factoren waarop je geen invloed hebt. Google en andere zoekmachines gebruiken moeilijke algoritmes (zijn berekeningen om te bepalen hoe vaak iets gezocht wordt. Geklikt wordt enz. enz. ) Er zijn wel een aantal regels waarmee je de zoekmachines helpt om je website goed te kunnen indexeren.

Een aantal van deze regels worden in deze Blog behandeld. Er zullen nog enkele SEO blogs komen waarin we dieper op deze regeltjes in gaan.

De basis van SEO werkzaamheden

Wat is SEO
Wat is SEO door WebDesign Midden Limburg

Je hebt gedegen kennis nodig om SEO optimaal te kunnen gebruiken. Er zijn zoals reeds eerder vermeld al enkele handige regels waarmee je kunt zorgen dat je website al een ranking krijgt.

Het eerste wat je al moet hebben is een website. Een website waar al tekst of liever nog teksten opstaan. Afbeeldingen zijn ook gewenst. Een home page en nog enkele pagina’s is belangrijk. Zoekmachines gebruiken zogenaamde bots om alle websites te crawlen. Dit crawlen is het analyseren van een webpagina. De mogelijkheid om te navigeren is ook een belangrijk onderdeel van crawlen. Een tweede belangrijke regel is dat Google je website moet kennen. Dit gebeurt vanzelf maar dan duurt het lang. Wanneer jezelf de website aanmeld bij Google Search console zal Google je website sneller kennen. Als je deze basis hebt gelegd, wordt je website vanzelf geïndexeerd door Google. En pas als je geïndexeerd bent door Google, kun je gaan optimaliseren om hoger te ranken. Laat de SEO maar beginnen!

Een hele belangrijke regel is zoekwoorden onderzoek. Zoekworden onderzoek doe je eigenlijk constant voor je website om Google duidelijk aan te geven wat de inhoud van je website is. Aangezien zoekwoorden onderzoek nogal uitgebreid is zal ik binnenkort een blog maken over dit onderwerp.

Betalen voor SEO?

Een goede SEO betekent boven in de zoekmachines gevonden worden. Dit betekend dat er een vele grotere kans bestaat dat er op je link geklikt wordt. Veel mensen die naar je website komen kan betekenen dat er meer kans bestaat op verkoop van je producten en of diensten. Heb jezelf geen gedegen kennis van SEO en ook geen tijd om onderzoek te doen hoe je SEO moet toepassen dan raad ik aan om een bureau of bedrijf te vinden die de SEO voor jou kan realiseren. Dit kost geld dat begrijp ik maar wanneer dit professioneel wordt uitgevoerd kan het ook geld opbrengen. Met een goede toegepaste SEO bouw je aan iets blijvends met betrouwbare, meetbare resultaten. Dit werkt beter dan bijvoorbeeld Google Ads te gebruiken.